Malzemeler;
* 5 tane ayva
* 5 çorba kaşığı şeker
* 5 tane kırmızı elma
* 1 su bardağı ceviz
* 1 çorba kaşığı tarçın
* 1 tatlı kaşığı karanfil
* 1 su bardağı şeker
Yapılışı;
* Ayvalar yıkanır. Kabukları soyulur. Ortadan ikiye bölünür. Çıkartılan çekirdekler bir kaba alınır.
* Ayvalar tencereye dizilir. Üzerlerine karanfiller batırılır. Çekirdekler de tencereye konur. Üzerine 1 su bardağı şeker ve 2 su bardağı su eklenerek ocakta pişirilir.
* Rendelenmiş elmalar, 5 çorba kaşığı şekerle tavada suyunu çekinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra tarçın ve ceviz eklenip karıştırılır.
* İyice yumuşayan ayvaların içine hazırlanan elmalı harç konur.
* 30 dakika bekledikten sonra soğuk servis yapılır.
Afiyet Olsun.
Yorum Gönder