Malzemeler
* 3 yumurta
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı tozşeker
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı robotta çekilmiş çiğ ıspanak yaprağı
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 2 bardak süt
Kreması;
* 2 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı tozşeker
Üstüne;
* 1 su bardağı süt
* 1 paket kremşanti
Yapılışı;
* Ispanakları yıkayıp iyice süzdürdüm ve yaprak kısımlarını robottan geçirdim. * Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırptım.
* Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip biraz daha çırptım.
* Ispanakları ekleyip iyice karıştırdım ve yağlanmış kalıba döküp, 175 derece fırında 25-30 dakika pişirdim.
* Krema malzemelerini karıştırıp pişirdim ve soğuttum.
* Keki ikiye bölüp 2 bardak sütle keki ıslattım.
* İkiye böldüğümüz kekin içine kremamızı yayıyoruz.
* Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırptım . Kekin üstüne krema sürdüm.
* Dr. Oetker süsleme glazürü ile süsledim.
Afiyet Olsun.
Yorum Gönder