Malzemeler;
*10 tane dolmalık biber
*1,5 su bardağı pirinç
*Yarım su bardağı pilavlık bulgur
*1 tane soğan
*1 tane domates
*Yarım demet maydanoz
*Yarım demet dereotu
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı tuz
*2 Çorba kaşığı sıvıyağ (ben zeytinyağı kullandım)
*1 Yemek kaşığı biber salçası
Yapılışı;
*Biberler yıkanır. İçleri temizlenir ve tencereye yerleştirilir.
*Pirinç yıkanır.
*Maydanoz, dereotu, soğan doğranır.
*Karıştırma kabına sırasıyla pirinç, pilavlık bulgur, maydanoz, dereotu, soğan, sıvıyağ, karabiber, kimyon, tuz ve biber salçası konularak karıştırılır.
*Dolmalar sıkıştırılmadan doldurulur.
*Üstüne birer parça domates konulur.
*Tencereye dolmaların yarısına gelecek şekilde kaynamış su eklenir.
*Orta ateşte ocakta pişirilir.
Not: Kış ise şişe domatesi konulur. O zaman tuz eklenmez.
Afiyet Olsun.
Yorum Gönder