Malzemeler;
*1 Kilo söke un
*2 Çorba kaşığı sıvıyağ
*1 Tatlı kaşığı tuz
İç Hamuru;
*2 tane soğan
*750 gr ıspanak
*250 gr lor
*1 Demet maydanoz
*1 Demet dereotu
*Karabiber
Üzeri İçin;
*Yumurta sarısı
*Çörek Otu
Yapılışı;
*Karıştırma kabına 1 kilo söke un alın.
*Unun ortasını açın.
*İçine 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 çorba kaşığı sıvıyağ ilave edin.
*Yavaş yavaş su ilave ederek hamuru yoğurun.
*Yoğurduktan sonra 5 parça bezeye ayırın.
*Sıvıyağ ile bezeler yağlanır. (Eğer zamanın varsa üzerine tülbent konulup bekletilir.)
*Her bir beze tek tek açılır. İçine harcı konulur. Rulo şeklinde yapılır. 2’ye bölünüp tepsiye dizilir.
*Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörekotu ile süslenir.
*Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirilir.
Not: Tam anne böreği…Kesinlikle tavsiye edilir..
Afiyet Olsun.
Yorum Gönder